See more of Montreal Walls

Another quiet back alley on Le Plateau Mont-Royale with nature growing in any crack it can find, except on this sunlight space. Was it cleared by the homeowner? Why? Perhaps cleared to allow some children room to play with chalk on the wall. regardless, it opens the conversation of the purpose of these obviously long unopened doors which are so beautifully built to fit perfectly in the brick walls. I’d like to imagine they were once entryways to secret fruit & vegetable gardens, open to all the neighbours when these neighbourhoods were more of a community. Maybe they were old workshops when tradespeople bartered their skills with each other as needed. Whatever their purpose, I’m glad their beauty can still be seen.

More to come…

One thought on “But for the children, we have forgotten doors – Montreal Walls – Twenty-Five

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.